Ne întâlnim pentru a dezbate problema lipsei fondurilor de tineret în Bacău

Știm deja că autoritățile publice din Bacău (în speță Consiliul Local și Consiliul Județean) nu pun la dispoziție fonduri pentru tineret, chiar dacă Legea tinerilor nr. 350/2006 le obligă, așa că a venit timpul să ne organizăm și să le cerem.

Demarăm demersurile la nivelul Bacăului cu o masă rotundă care va avea loc vineri, 18 decembrie 2015, începând cu ora 17:00, la Pub S2 (str. Războieni). La discuție sunt așteptați reprezentanți ai tuturor organizațiilor non-guvernamentale de tineret din Bacău sau care desfășoară activități cu și pentru tineri la nivel local, scopul dezbaterii fiind acela de a vedea cum putem convinge autoritățile să respecte legea și să pună la dispoziție fonduri dedicate activităților de tineret.

Conform alin. 1 al articolului nr. 28 din Legea nr. 350/2006 a tinerilor, consiliile judeţene şi Consiliul general al municipiului Bucureşti, precum şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităţilor de tineret.

masa rotunda ong-uri

Dacă la sfârșitul anului 2014 am constatat negru pe alb că Primăria nu are nici strategie, nici fonduri pentru tinerii băcăuani, lucru care din păcate nu s-a schimbat între timp, toamna aceasta am semnalat că nici Consiliul Județean Bacău nu alocă bani pentru tineri. Culmea, ambele instituții se scuză afirmând că n-au primit solicitări de la organizațiile de tineret. Mă îndoiesc că e așa cum spun ei, dar o să primească o manifestare de voință clară în acest sens cât de curând și sper ca numărul organizațiilor semnatare să fie cât mai mare.

Evenimentul face parte din proiectul național „Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale” (Tineri pentru Democrație), desfășurat de Centrul pentru Politici Educaționale (CPE) în parteneriat cu Consiliul Tineretului Din Romania (CTR) și Societatea Academica Din Romania (SAR) finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Ca să previn orice discuție, fac aceste demersuri în baza unui contract de voluntariat, deci este o activitate neremunerată. Interesul meu în treaba asta e ca la anu’ să avem cât mai multe activități pentru tinerii din Bacău, un oraș cu mulți tineri și cu prea puține proiecte pentru ei. Dormim așa cum ne așternem.

ONG(T)-iști, vă așteptăm!

tineri bacau Targul-Voluntarilor-Bacau-2014-20

2 thoughts on “Ne întâlnim pentru a dezbate problema lipsei fondurilor de tineret în Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *