Se cere demisia de onoare a conducerii de la UAUIM

Exmatricularea abuzivă a studentului Dragoș Alecsandru s-ar putea lăsa cu niște demisii la vârful Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București. Nu știm încă ce concluzii a tras Ministerul Educației în urma controlului trimis la universitate, dar am aflat că problema a ajuns și pe masa parlamentarilor, la comisia de învățământ.

Marți, 10 februarie, Comisia pentru Învățământ, Știință, Sport și Tineret din Camera Deputaților a avut pe ordinea de zi și cazul lui Dragoș Alecsandru, exmatriculat după ce a semnalat o serie de deficiențe ale calității procesului de învățământ în Universitatea de Arhitectură din București. Câteva dintre ele le-am menționat aici.

Extras din procesul verbal al ședinței:

Doamna deputat Maria Grecea a arătat că a solicitat audierea rectorului în comisie dar nu mai este cazul, deoarece ministerul a luat măsuri sancționatorii, din păcate, doar după scandalul mediatic major. Va solicita demisia de onoare a rectorului și decanului de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București.

Repet, sunt foarte curios în privința acelor „măsuri sancționatorii”. Cât despre demisia de onoare a rectorului și decanului de la UAUIM, este o acțiune pe care o salut și care sper să o văd pusă în practică de această doamnă deputat. Nu mă aștept ca persoanele care au comis acest abuz să reacționeze în vreun fel, însă trebuie măcar să simtă că nu pot face chiar ce vor de capul lor.

E foarte bine că aceste probleme ajung și în Parlament, instituție care ar trebui, prin comisiile sale, să exercite, dacă nu un control, măcar o presiune pe dinozaurii care comit abuzuri față de elevii și studenții din România.

palatul parlamentului instagram kristofer93

6 thoughts on “Se cere demisia de onoare a conducerii de la UAUIM

  1. Eu abia acum aflu de acest caz. Ce nemernici!
    Iar aia de la asociatia studenteasca… penibili!

  2. Este aberant. Dragos Alecsandru NU a fost exmatriculat din cauza scrisorii! El a fost exmatriculat din cauza acumularii unor sanctiuni disciplinare de-a lungul anilor, care au culminat cu falsificarea de semnaturi in scrisoarea catre minister! Chiar nu este nimeni capabil sa inteleaga lucrul asta? Sunt studenti care s-au certat ani de zile cu conducerea scolii si au reusit sa schimbe in mod corect si coerent niste lucruri in UAUIM si nu au fost exmatriculati. Un student submediocru si care stie doar ce inseamna a face scandal a venit, a facut scandal de cateva ori, a luat niste sanctiuni disciplinare si apoi o face pe victima cu ajutorul presei, care nu stie sa prezinte situatia in mod obiectiv. Este jenant.

  3. Acei studenti au fost constransi de decan in cadrul atelierului sa semneze o alta hartie prin care declarau ca au semnat in nestiinta de cauza. Spun constransi pentru ca erau studenti de anul 5 care in anul urmator il aveau pe decan in comisia de diploma si pentru ca decanul i-a grabit sa semneze acea declaratie. Alta chestie faina: Dragos in anul in care a strans semnaturile facea parte din Asociatia Studentilor Uauim. A strans semnaturi cu stiinta Asociatiei, doar ca el s-a ocupat personal de acest lucru si de trecerea pe hartie a neregulilor. Neregulile nu le-a scris doar el, au contribuit mai multi studenti.

  4. Un caz regretabil, cu surse mocnind atat din partea studentului cat si din partea reprezentantilor universitatii. Va ramane insa un caz regretabil, cu rezultate pozitive doar daca cei implicati vor refuza sa mai judece la cald si sa vada dincolo de fapte, cauzele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *