Lui Cozmin Guşă nu îi mai plac studenţii

Mai demult, când era preşedinte de partid şi era fugărit de oameni prin Piaţa Universităţii, îmi plăcea de Cozmin Guşă. Vorbea despre tineri, lăuda studenţii, milita pentru o noua clasă politică şi alte vrăjeli de genul acesta.

Acum însă, de când poartă haina de stratego-analist politic, geopolitic, militar şi tot tacâmul, îmi provoacă un sentiment de antipatie. Mai nou, zice că studenţii din România sunt incompetenţi.

Ce-i asta cu studenţii? De când sunt specialişti studenţii să adreseze întrebări candidaţilor, în condiţiile în care nici măcar nu au terminat studiile superioare şi nu sunt competenţi în domeniile pe care şi le arogă? Televiziunile au moderatori care au studiat pe domeniile despre care se vorbeşte la prezidenţiale, de la politică, la economie, la politic sociale, la politică externă şi aşa mai departe. Studenţii pot, prin adresarea de întrebări pe net să participe la dezbateri. Prin întrebări, nu prin situaţii. Chestia asta cu dezbaterea în faţa studenţilor e o prostie politică. – Cozmin Guşă, în jurnalul orei 11:00 de la Realitatea TV, 7 noiembrie 2014

Această bizară declaraţie, menită practic să şteargă cu buretele importanţa studenţilor în hotărârea viitorului lor, vine în contextul în care atât Universitatea de Vest din Timişoara, cât şi Societatea Studenţilor din Universitatea Bucureşti au adresat celor doi candidaţi rămaşi în cursa alegerilor prezidenţiale o invitaţie pentru a participa la o dezbatere electorală.

cozmin gusa

Pentru Cozmin Guşă, nici formatul propus de IPP (Institutul pentru Politici Publice) pentru turul I nu era prea strălucit. Vrea neapărat ca dezbaterile să fie organizate de televiziuni, cu ai săi „specialişti” în politică. De parcă n-am şti toţi cât de imparţiali sunt „specialiştii” care seară de seară ţin partea unei tabere politice sau alta. Dar staţi, că nici cu televiziunile nu-i de joacă! Antena 3 şi RTV sunt nasoale, zice Guşă, pentru că ţin cu Victor Ponta. Aşa ar fi negociat el în locul lui Klaus Iohannis. Realitatea, care e pe faţă cu Iohannis, e ok…

foto via Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *