CJE Bacău organizează o dezbatere a candidaților la alegerile parlamentare

Ca de obicei în ultimii ani, elevii și studenții dau tonul în societatea civilă băcăuană. Ceea ce așteptam de la alții va fi pus în practică de către Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bacău, structură în care am activat și pe care acum vreo 5 ani o conduceam.

Mă bucur că această structură (i-aș fi spus organizație, dar nu are statut juridic) a ajuns la maturitatea de a lua în serios alegerile naționale, organizând un eveniment de care comunitatea locală are mare nevoie: o dezbatere publică între candidații băcăuani pentru Parlamentul României. Va avea loc vineri, 9 decembrie 2016, la ora 15:00, la Sala Ateneu. Evenimentul este public.

La dezbatere sunt așteptați reprezentanți ai tuturor partidelor care au depus liste în județul Bacău, dar și candidații independenți Sorin Șova și Cosmin Curelea. Nu cunosc numărul politicienilor care au confirmat până acum prezența, dar știu că evenimentul se va axa pe 3 teme mari și late:

  • educația;
  • cultura;
  • dezvoltarea tinerilor.

În primăvară, când am candidat ca independent la alegerile locale, scrutin în urma căruia am fost ales consilier local independent, am fost singurul băcăuan din cursă care am semnat angajamentul pentru educație propus de Consiliul Elevilor.

La dezbaterea organizată de CJE pe 27 mai, Cosmin Necula (PSD), Romeo Stavarache și Cristinel Manolache (atunci PSRO, acum PMP) au absentat. Chiar sunt foarte curios câți dintre candidații din Bacău pentru Parlamentul României iau educația și tineretul în serios și vor fi prezenți vineri la dezbatere.

dezbatere-parlamentare-cje-bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *