Încă o bibliotecă stradală vandalizată. Pe asta au și incendiat-o!

Nu ştiu de ce şi mai ales pe cine încurcă librăriile stradale gratuite amenajate de Dumitru Godina în Bacău, dar cert e că acestea sunt distruse una după alta, lucru care nu doar că nu ne face cinste, dar ar trebui să ne conducă la următoarea întrebare: suntem demni de titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021?

Sâmbătă seara, când eram la un training la Slănic Moldova, am primit două fotografii care m-au revoltat şi care m-au făcut să pun mâna instant pe telefon: cărţile din biblioteca stradală amenajată în mijlocul Parcului Cancicov ardeau de zor.

Cei care au surprins nefericitul eveniment au fugit repede la căsuţa Poliţiei Locale din parc, însă n-au găsit pe nimeni acolo, iar când s-au întors au găsit biblioteca distrusă.

Imediat după ce am văzut fotografiile, am sunat la Poliția Locală Bacău, instituție aflată în subordinea primăriei, le-am semnalat problema și i-am rugat să ia măsuri deoarece este a doua bibliotecă stradală distrusă într-un interval de 2 săptămâni, după cea din Piața Tricolorului. Aceștia au spus că vor face cercetări și au adăugat că în aceeași seară a mai avut loc un incendiu, la o ghenă de gunoi de pe strada Aleea Parcului. Totuși, este vorba de două zone destul de vizibile și importante din Bacău!

Am făcut precizarea asta pentru că forțele de ordine par a fi concentrate pe alte lucruri, cum ar fi acțiunile civice ale unor cetățeni sau bicicliștii care se plimbă prin centru. În loc să fie preocupate cu înnăbușirea unor porniri civice absolut naturale și normale, n-ar fi mai bine ca Jandarmeria, Poliția Locală și alte structuri de genul acesta să se preocupe de vandalii și piromanii care își fac veacul în oraș, adică de siguranța și ordinea publică?

Cât despre vandali, sper să fiți prinși și băgați la răcoare! Acolo sigur o să aprindeți focul.

One thought on “Încă o bibliotecă stradală vandalizată. Pe asta au și incendiat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *