Bacăul după 100 de zile de administrație Necula

M-a întrebat cineva cum văd cele 100 de zile ale noii administrații Necula și mă simt dator cu un răspuns vast. Eu i-am dat un timp de răgaz primarului, dar cred că această perioadă trebuie să se încheie.

Mâine-poimâine, Cosmin Necula și majoritatea PSD-ALDE-PMP au deja 3 luni de când se află pe funcții cu prerogative executive depline, iar în oraș domnește aceeași mizerie, legea este în continuare neaplicată, Poliția Locală doarme în papuci, proiectele pe deja vechile fonduri sunt din nou prelungite, iar firmele de casă încep să își faca ușor-ușor apariția la borcanul cu miere al banilor publici.

În același timp, văd cărăușii de sacoșe și pliante din campanie gata să ocupe funcții de conducere în administrația publică locală. Această lipsă de transparență și meritocrație nu poate să ducă decât la un dezastru administrativ pe termen lung. Sunt o grămdă de angajamente asumate în campanie pe care PSD-iștii nu și le-au respectat în primele luni de mandat, iar eu am de gând să le scot la lumină. Aștept opoziția PNL-PSRO de partea mea.

Pe de altă parte, mă bucur că noul executiv a înțeles importanța demarării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și a actualizării Strategiei de Dezvoltare Urbană, necesare accesării noilor fonduri europene. Dar astea nu țin de cald dacă serviciile publice elementare (pe care primarul ni le tot cântă prin interviuri) lasă de dorit. Mă refer la curățenie, iluminat, transport public, lucruri de bază într-un oraș care se vrea european. Ca să nu mai pomenesc de aceeași viziune 0 de dezvoltare pe termen lung…

P.S.: Chiar o fi atât de greu să măturăm și spălăm străzile de praf, domnilor primar și viceprimari? Sau să nu mai permitem șoferilor să ocupe stațiile de autobuz și trecerile de pietoni? Da’ chiar trebuie să depunem adresă și pentru asta la primărie?

bacau-septembrie-2016-bw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *