Așa începe modernizarea Parcului Cancicov?

Pentru că săptămâna trecută mai mulți arbori groși din Parcul Cancicov au fost puși la pământ, astăzi am transmis primarului o interpelare care cuprinde mai multe întrebări. Din informațiile pe care le dețin, pentru tăierea acestor copaci nu a existat niciun aviz prealabil al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) și, după cum a remarcat și Ion Holban (Agent Green), nicio cioată nu avea marcaj silvic.

Printre altele, am solicitat primarului să îmi spună câți arbori au fost tăiați în Parcul Cancicov, din ce motiv, ce s-a întâmplat cu masa lemnoasă, cum este a fost măsurată starea arborilor care au fost puși la pământ, cine a luat decizia tăierii și dacă are la cunoștință că Parcul Cancicov este, conform unei hotărâri a Consiliului Județean din 1995, arie protejată (categoria IV IUCN).

Cât timp am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, am stopat tăierile abuzive din oraș și doar copacii care prezentau un risc iminent de cădere au fost înlăturați. După ce mi-au fost retrase atribuțiile și spațiile verzi au devenit responsabilitatea directă a primarului, primăria a încercat tăierea de-a valma a tuturor pomilor fructiferi și a gardurilor vii, dar, din fericire, inițiativa a fost stopată de APM Bacău.

Înainte să ne gândim la nu știu ce tip de modernizare a parcului (care nicidecum nu ar trebui să conducă la o defrișare a arborilor existenți), ar fi cazul să îngrijim ce avem și să conștientizăm că oxigenul produs de arborii maturi din parcurile băcăuane este vital pentru sănătatea noastră, a celor care locuim în Bacău.

taieri arbori parcul cancicov 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *