Anchete, percheziții și arestări noi în Bacău

Nici bine n-a început anul că deja avem primele știri pentru secțiunea justiție și implicit primele dosare instrumentate de procurorii băcăuani care, iată, au prins contur în 2016.

Chiar nu sunt fanul ideii că trebuie să băgăm pe toată lumea la pușcărie, dar sunt de acord că trebuie să facem curățenie în administrația publică locală, iar astfel de dosare nu pot fi decât binevenite în acest sens.

Să le luăm pe rând:

– ancheta: conform Bacau.net, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a fost înregistrat un dosar penal (nr. 8487/P/2015) în care se efectuează cercetări față de funcționari din cadrul ADIS Bacău sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, începându-se deja urmărirea penală în rem. Se pare că procurorii au luat în vizor modul de atribuire a contractului de colectare și transport al deșeurilor din județul Bacău către Romprest, în valoare de 170 de milioane de lei pe 8 ani.

– perchezițiile: ieri, DNA Bacău a efectuat percheziții la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, în urma cărora procurorii anticorupție au ajuns la concluzia că directoarea Carmen-Carleta Bodea trebuie reținută. Conform DNA, Carmen Bodea ar fi luat mită (3 infracțiuni), ar fi oferit informații care nu erau destinate publicității pentru a obține foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul (4 infracțiuni), respectiv ar fi instigat la abuz în serviciu alți funcționari din subordine. Aceasta câștigase concursul pentru funcția de director în octombrie 2015.

– arestarea: comisarul-șef Adrian Movilă de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bacău se află acum în arest preventiv după ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău l-au acuzat de infracțiuni de favorizare a făptuitorilor, comisarul furnizând inculpaților informații legate de anchetele în curs. Conform Deșteptarea, dosarul pleacă de la Marcelin Șolot, primarul comunei Mărgineni, aflat și el după gratii.

Rezumat: funcționari ADIS Bacău, director DSV Bacău și comisar-șef de la IPJ Bacău. Cine urmează?

dna-21

foto via Radio Iași

 

4 thoughts on “Anchete, percheziții și arestări noi în Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *