Bacău: 1 loc în stație la 2 taxiuri

Nu puțini sunt cei pe care i-am auzit și care mi-au semnalat de-a lungul timpului faptul că circulația este încurcată pe multe străzi și în multe intersecții importante din Bacău din cauza taxiurilor. Vreau să știți că taximetriștii nu au nicio vină, ei doar încearcă să își facă meseria. Problema este la autorități.

M-am interesat și am găsit cauza. Conform răspunsului la demersul meu cu numărul 68154/16.09.2015, semnat de primarul Romeo Stavarache și contrasemnat de secretarul Nicolae Ovidiu Popovici, la sfârșitul lunii septembrie erau autorizate 749 de taxiuri în municipiul Bacău.

În același timp, numărul locurilor destinate staționării taxiurilor în cele 48 de stații este de doar 323. Și trebuie să luăm în calcul și faptul că multe dintre aceste locuri sunt ocupate de fel de fel de șoferi care parchează aiurea.

Făcând un calcul, asta înseamnă că pe un loc în orice stație se bat cel puțin 2 taximetriști. Veți spune că nu ies toți în același timp pe traseu. Foarte probabil. Totuși, sunt momente (mai ales cele ploioase sau din anotimpul rece) în care stațiile de taxi sunt neîncăpătoare, iar taximetriștii sunt nevoiți să aștepte noii clienți pe prima bandă a arterelor. Astfel, adio decongestionare, adio confort în trafic.

taximetrie-fond-2foto via Deșteptarea

Cea mai mare problemă e că taximetriștii primesc amenzi pentru că staționează unde nu au voie. Nu le iau apărarea deoarece orice faptă care e în afara legii trebuie pedepsită, însă când te bați cu încă un coleg pe același loc treaba ar trebui să devină destul de îngrijorătoare pentru autorități.

P.S.: același document arată că Primăria Bacău nu are niciun parteneriat, niciun proiect, nicio acțiune cu firmele de taxi din Bacău. Păcat. Sunt multe lucruri pe care le-aș face cu firmele de taxi ca angajații lor să circule mai ușor, pentru a spori confortul clienților (adică al cetățenilor) și pentru a dezvolta transportul local. Din păcate, administrația locală actuală nu ia în calcul importanța unei strategii de mobilitate urbană. Acel Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, de care Bacăul are atâta nevoie, ar rezolva multe probleme legate de circulația/traficul din oraș.

IMG_1109

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *