Când îi mai auziți pe useliștii de la PSD și PNL certându-se aproape zilnic cine, ce și cum a făcut mai mult pentru locuitorii județului Bacău în ultimii 20 de ani, arătați-le harta apei contaminate a celor de la Recorder, cu zoom pe județul Bacău.
Când îl mai auziți pe Dragoș Benea dând lecții de orice fel (autostrăzi, clustere, huburi logistice, scheme și povești de tot felul), amintiți-i de sloganurile sale prin care promitea că „aduce satul mai aproape de oraș” și puneți-i în față următoarea situație: în județul Bacău există 35 de comune fără rețea de apă potabilă, respectiv 11 localități cu apă contaminată.
Așadar, avem 46 de comune și orașe fără apă potabilă în anul de grație 2020 într-un județ cu 93 de UAT-uri. Analiza celor de la Recorder este realizată pe baza datelor primite de la direcțiile de sănătate publică. Știm cu toții ce înseamnă asta: igienă precară, probleme de sănătate, confort scăzut, subdezvoltare economică.
Localitățile fără rețea de apă potabilă din județul Bacău: Agăș, Balcani, Berești-Tazlău, Blăgești, Bogdănești, Brusturoasa, Buhoci, Bârsănești, Colonești, Corbasca, Dămienești, Filipeni, Glăvănești, Gârleni, Horgești, Huruiești, Izvoru Berheciului, Lipova, Livezi, Motoșeni, Mănăstirea Cașin, Odobești, Oncești, Plopana, Pârjol, Racova, Roșiori, Răchitoasa, Scorțeni, Secuieni, Solonț, Stănișești, Sănduleni, Vultureni, Zemeș.
Localitățile cu apă contaminată din județul Bacău: Gioseni, Helegiu, Nicolae Bălcescu, Oituz, Slănic Moldova, Sărata, Tamași, Urechești, Valea Seacă, Ștefan cel Mare.